(4-6 KİŞİLİK)
Malzemeler
75 gr tereyağı
2 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı karbonat
Yarım limonun suyu
500 gr un
1 su bardağı irmik
1 kg toz şeker
2 dilim limon
4 su bardağı su
Tereyağını eritin. Hamuryoğurma
kabına alıp ılındırın. İki yumurta sarısı, yoğurt,
karbonat, limon suyu ve irmiği tereyağına ekleyip karıştırın.
Unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar kopararak hurma şekli verin ve yağlanmış
tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece firında üzeri
hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Su ve şekeri kaynatarak
şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra limon dilimlerini
ekleyerek tencereyi ocaktan alın. Şerbet ılındıktan sonra
fırından çıkan hamurların üzerine dökün. Şerbetini iyice
çektikten sonra servis yapın.