4 KİŞİLİK

Malzemler
1 çay bardağı pirinç
tatlı tarifleri1,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tutam toz safran
1 tutam zerdeçal
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı

Süslemek için
Kuş üzümü ve file badem

Hazırlanışı

Pirinçleri tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su ilave ederek haşlayın. Şeker, kuş üzümü ve çam fistığını ilave edip kaynatın. Suda beklettiğiniz safran ile zerdeçalı haşlanan pirince ilave edin. Kaynayan tatlıya suda ezdiğiniz nişastayı ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp servis kaplarına paylaştırın. Soğuyunca üzerini kuş üzümü ve file badem ile süsleyerek servis yapın.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV