tatlı tarifleri6 KİŞİLİK

Malzemeler
4 orta boy havuç
1 su bardağı toz şeker
15 gr. tereyağı
175 gr. sade bisküvi
75 gr. ceviz içi
Hindistan cevizi

Hazırlanışı
4 havuçu da rendeleyin. Bir kabın içine tereyağını, şekeri ve rendelediğiniz havuçları ekleyip bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Pişiriken karıştırın ve püre haline gelene kadar devam edin. Mutfak robotunda bisküvi ve cevizleri parçalayarak ufalayın. Hazırlamış olduğunuz havuç püresini içinde yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yayın. Üzerini düzleyin. Bunun için bir kaşığın ters yüzeyini kullanabilirsiniz. Ufaladığınız Cevizli bisküvi karışımını üzerine gezdirin. Soğuması için buzdolabında bekletin. Havuçlu püreyi kare kare parçalar şeklinde kesin. Üzerini süslemek için hindistan cevizi gezdirin.

Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV