6-8 KİŞİLİK

Malzemeler

Krep için
krep tarifleri400 gr. un
5 su bardağı süt
Yarım su bardağı ayçiçekyağı
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz

İç harç için
300 gr. beyaz peynir
1 demet maydanoz
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
6 yumurta
Karabiber

Hazırlanışı
Krep hamurunun hazırlamak için, 2 yumurtayı bir kaba kırın. Un ve ayçiçek yağını ilave edip çırpın. Tuz ilave edin. Sütü yavaş yavaş ilave edip çırpıcıyla çırpmaya hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar devam edin. Teflon bir tavaya fırçayla ayçiçek yağ sürün. Bir kepçe dolusu hamuru tavaya boşaltıp hamurun tavaya eşit bir şekilde yayılması için tavayı hafifçe ileri geri sallayın. Krep piştiğinde diğer yüzünü çevirip pişirmeye devam edin. Elinizdeki Tüm krep harcını bu şekilde hazırlayın. İç harç için 6 yumurtayı haşlayıp kabuklarını soyun. Beyaz peynir ve kaşar peynirini rendeleyip kıyılmış maydanozla bir kaba koyarak karıştırın. Karabiber ilave edin. Krepleri 30 santim çapında kelepçeli bir kalıbın tabanına ve kenarlarına yayın. Dikkat edin kenarlara yerleştirdiğiniz kreplerin yarısı aşağıya doğru sarkmış olsun. Kalıbın içine peynirli harcı ilave edin. Peynirli harcın üzerinde 6 tane çukur oluşturun. Bunların içine haşlamış olduğunuz 6 yumurtayı koyun. Kenarlardan sarkan krepleri harcın üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dak. Pişirin.

Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV