muhallebi tarifleri4-6 KİŞİLİK

Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Kuşburnu marmeladı
Fındık

Hazırlanışı
Bir tencere içine süt, su, şeker ve nişastayı koyun ve çırpıcı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığı anda vanilyayı ilave edip karıştırın ve ateşten alın. Kaymak tutmaması için ara sıra karıştırın ve ılındırın. Bundan sonra bir kenarda duna kupların yarısına kadar muhallebiyi koyun. Üzerine kuşburnu marmeladını iki parmak kalınlığında olacak şekilde ekleyin. Fındık parçalarını isteğe bağlı olarak süslemek için ilave edin.

Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV