4 KİŞİLİK
Malzemeler
250 gr. tereyağı
250 gr. bitter çikolata
5 ad. yumurta sarısı
3 ad. yumurta
200 gr. toz şeker
80 gr. un
1 paket vanilya
8 parça karamel şekerlemesi

Üzeri İçin
1 yemek kaşığı pudra sekeri

Hazırlanışı
Tereyağını bir tencerede eritin. Erittikten sonra ateşten alıp küçük parçalara böldüğünüz bitter çikolataları ilave edin. Çikolata sıvı hale gelene kadar karıştırın.
Yumurtaları ve toz şekeri başka bir kapta şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın. Un, vanilya ve çikolatalı karışımı ilave edip çırpmaya devam edin.
Servis kabı olarak kullanacağınız fincanları ısıya dayanıklı seçin. Isıya dayanıklı olan fincanları tereyağı ile yağlayın. Kek harcını 2-3 parmak boşluk kalacak şekilde fincanlara dağıtın. Karamel şekerlemelerini üstlerine serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 18-20 dakika pişirip pudra şekeriyle süsleyin.
Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV