6 KİŞİLİK
Malzemeler
Kek İçin
200 gr. tereyağı
200 gr. toz şeker
4 ad. yumurta
85 gr. kakao
140 gr. hazır kek unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı süt

Kreması İçin
1 paket muzlu toz puding
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı böğürtlen, çilek, kiraz

Çikolata Sos İçin
200 ml. krema
100 gr bitter çikolata

Hazırlanışı
Krema kıvamına gelinceye kadar tereyağı ve toz şekeri mikser ile çırpın. Yumurtaları birer birer ilave edin. Ayrı bir kabın içinde kakao, kek unu ve kabartma tozunu karıştırıp ekleyin. Son olarak sütü ilave edip karıştırın ve hamuru 20 cm çapında kelepçeli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Toz puding ve sütü kremasını hazırlamak için orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğuması için ara ara karıştırın. Soğuyan keki enine ikiye kesin ve iki parçanın arasına ılık kremayı yayın. Meyvelerden iki su bardağı kadarını ortasına koyup diğer parça keki üzerine kapatın.
Çikolata sos için kremayı ısıtın. Çikolatayı ilave edip karıştırın. Çikolata tamamen eridikten sonra pastanın üzerine dökün. Sosun üzerine kalan meyveleri pastanızı süslemek için dizin.

Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV