Malzemeler 
1 ad. hazır pasta tabanı kek 
1 kg.çilek 
1 su bardağı su 
Yarım su bardağı toz şeker 
Kabuksuz Antep fıstığı 
İnce çekilmiş Antep fıstığı 

Hazırlanışı 
Pasta tabanını iki adet dikdörtgen parça elde edecek şekilde kesin. 750 gr. çileği tencereye alıp üzerine şeker serpin. Su ilave edip çileklerin yumuşaması ve ezilmesi için ara sıra karıştırarak pişirin. Tenceredeki çilekleri blenderle ezerek püre haline getirin. Kekleri bu püre ile iyice ıslatın. Sonrasında hazırlamış olduğunuz dikdörtgen keklerin ilkinin üzerine dilimlenmiş çilek ve bolca Antep fıstığı ilave edin. Diğer parçayı kekin üzerine kapatın. Süslemek için bütün Antep fıstığı ve ince çekilmiş Antep fıstığını serpin. 
Afiyet olsun.
4 Kişilik

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV