8 KİŞİLİK
Malzemeler
250 gr. erişte
4 ad. taze soğan
Yarım su bardağı bezelye
1 çay bardağı tane mısır
200 gr. mantar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

İç Harcı İçin
4 yumurta
¾ çay bardağı ayçiçeği
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 tepeleme yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz
Kaşar peynir

Hazırlanışı
Kaynayan tuzlu suda erişteyi haşlayın ve süzün. Mantarları ince ince kıyın. Taze soğanları 1 cm. Kalınlığınlığa denk gelecek şekilde doğrayın. Soğan ve mantarları zeytinyağında soteleyin. Sotelediğiniz malzemenin içine bezelye, mısır, tuz, karabiber ilave edip karıştırın. Yumurtaları mikserle çırpın. Un, süt, ayçiçeği yağı, kabartma tozu, tuz ve karabiber ilave edin. Erişte, sotelenmiş sebzeler ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını hazırlamış olduğunuz karışıma ilave edip karıştırın ve yağlı kağıt serili fırın kabına aktarın. Kalan kaşar peynirini üzerine serpiştirin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV