6-8 KİŞİLİK
Malzemeler
4 ad. yufka
Zeytinyağı

İç Harcı İçin
3 orta boy patates
1 ad. soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı

Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soymadan yumuşayana kadar bir kabın içinde kaynar suda haşlayın. Haşladıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin. Soğanın kabuğunu soyup doğrayın. Soğanı kavurmak için zeytinyağını tavada ısıtın. Sonra soğanı kısık ateşte kavurun. Üstüne rendelenmiş patatesi ilave edip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Üzerine tuz, karabiber ve kırmızı pul biber serperek tatlandırın. Yufkaları dört parmak kalınlığında şeritler şeklinde kesin. Üstüne patatesli harçtan sürün ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Rulo şeklinde sarıp bir ucunu sabit tutarak kendi çevresinde sarın. Hazırlamış olduğunuz bütün malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV