6-8 KİŞİLİK
Malzemeler
Krep İçin
400 gr. un
5 su bardağı süt
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
2 ad. yumurta
1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı İçin
400 gr. pazı
1 ad. soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gr. beyaz peynir
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
İç harcını hazırlamak için pazıların yapraklarını kesin. Soğanın kabuğunu soyup ince ince kıyın. Bir tavaya zeytinyağını koyup ısıtın. Soğanı tavaya ilave edip kavurun. Pazı yapraklarını iri parçalar halinde kesip tavaya ilave edin. Birkaç dakika kavurup tavayı ocaktan alın. Pazı ılınmaya başladığında beyaz peyniri rendeleyip ilave edin ve harmanlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Krep hamurunu hazırlamak için, yumurtaları bir kaseye kırın. Un ve ayçiçek yağını ilave edip çırpın. Tuz ilave edin. Unu azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Bu işlemi hamur pürüzsüz bir kıvamda olana kadar devam edin. Bir tavaya fırçayla ayçiçek yağı sürün. Krep hamurundan bir kepçe dolusu hamuru tavaya boşaltıp hamurun tavaya eşit bir şekilde yayılması için tavayı hafifçe sallayın. Krep piştiğinde diğer tarafını çevirip pişirmeye devam edin. Tüm krep harcını bu şekilde hazırlayın.
Kreplerin içine pazılı harcı paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Hafifçe yağlanmış fırın kabına dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV