samosa
Malzemeler
Ayçiçekyağı

Hamuru İçin
500 gr. un
1 yemek kaşığı kekik
Yarım su bardağı su
Tuz

İç Harcı İçin
3 ad. patates
Yarım su bardağı bezelye
1 ad. sivri biber
1 çay bardağı ayçiçekyağı
1 çay kaşığı tane kimyon
1 çay kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
3 dal maydanoz
Tuz

Hazırlanışı
Hamur için un, kekik tohumu, su ve tuzu bir kapta iyice yoğurun. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Tane kimyon ve kişnişi ilave edip karıştırın. Kalan baharatların hepsini ve tuzu ilave edip 2 dakika karıştırın. Haşladığınız patatesi püre haline yapın. Bezelyeyi, doğranmış biberi, kıyılmış maydanozu, patates püresini de baharatlı karışıma ekleyin, iyice karıştırıp ocaktan alın. Hamuru merdaneyle büyük bir kare seklinde acın. 3 parmak eninde uzun şeritler halinde kesin. Şeritlerin uç taraflarına birer yemek kaşığı harçtan paylaştırıp, üçgen şeklinde kapatın. Kızgın ayçiçek yağında kızartın.
Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV