4 Kişilik
Malzemeler
140 gr. lor peyniri
9 yemek kaşığı toz şeker
¼ su bardağı süt
3 ad. yumurta
2 ad. portakal
75 gr. un
¼ çay kaşığı kabartma tozu
30 gr. Tereyağı

Hazırlanışı
Pankek hamuru için, lor peyniri, 4 yemek kaşığı şeker, süt ve yumurtaları bir kaba alın. Tüm malzemeyi çırpın. Bir portakalın kabuğunu rendeleyin. Karışıma kabartma tozu, un ve rendelenmiş kabukları ilave edin.
Sos için, 2 adet portakalın suyunu sıkın ve kalan şekeri ilave ederek orta ateşte 5-10 dak. pişirin. 15 gr. tereyağını tavada eritin. Tavanın büyüklüğüne göre kaşıkla pankek karışımından tavaya 2-3 pankek elde edecek kadar hamuru dökün. Pişen yüzeyleri altın sarısı renginde olana kadar yaklaşık bir dakika pişirin. Daha sonra diğer yüzeyini çevirerek aynı işlemi tekrarlayın. Harcın tamamını kalan tereyağını da kullanarak aynı şekilde hazırlayın.
Pankek' leri servis tabağına alın. Üzerine portakal sosunu gezdirin.

Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV