8 KİŞİLİK
Malzemeler
30 gr. margarin
175 gr. toz şeker
1 ad.yumurta
Yarım tatlı kaşığı vanilya
175 ml. yağsız süt
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı tuz
400 gr. yaban mersini

Üzeri İçin
Yarım su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karışık baharat
30 gr. margarin
2 tatlı kaşığı yağsız süt
1 tatlı kaşığı vanilya
Az yağlı yoğurt

Hazırlanışı
Margarin ve şekeri kaseye alın. Krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta, vanilya, süt ve unu ekleyin ve 5 dak. çırpın. Kabartma tozu ve tuzu ilave edip birkaç dakika daha çırpın. 23 cm.' lik bir kalıbı yağlayın ve hazırladığınız karışımı kalıba dökün. Yaban mersinlerim üzerine serpin. Esmer şeker, margarin, un, tuz ve baharatları ayrı bir kasede karıştırın. Karışım ekmek kırıntısı görünümünü alana kadar karıştırmaya devam edin. Süt ve vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Karışımı yaban mersinlerinin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dak. pişirin.

Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV