Malzemeler
3 yumurta akı
6 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
50 gr. labne peyniri
50 ml. krema
150 gr. çilek
İnce çekilmiş Antep fıstığı

Hazırlanışı
Fırını 150 derecede ısıtın. Yumurta aklarını bir kaseye alın. İçine bir tutam tuz ilave edip mikserle çırpın. Çırpma esnasında şekeri azar azar ilave ederek köpük gibi olana kadar çırpmayı sürdürün. Krema sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla büyük bezeler sıkın. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin. Fırından çıkarp soğumasını bekleyin. Labne peyniri ve kremayı mikserle çırpın. Bezeler soğuyunca ikiye kesin. Bezelerin alt parçalarının üzerine peynirli krema ve küçük parçalar şeklinde kesilmiş çilekleri paylaştırın. Çileklerin üzerin Antep fırtığı serpin. Diğer beze parçasını üzerine kapatın.
Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV