Malzemeler
300 ml krema
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kasığı pudra şekeri
200 ml süzme yoğurt
5 ad. beze
200 gr. çilek
Çilek
Frambuaz
Nane yaprakları

Sosu İçin
150 gr. frambuaz
150 gr. çilek
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
Servis kaplarının içini streç filmle kaplayın. Krema, limon suyu, pudra şekeri ve yoğurdu bir kaba alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Küçük parçalara böldüğünüz bezeler ve küp doğradığınız çilekleri ekleyerek karıştırın. Servis kaplarına dağıtın. Dondurucuda 3 saat kadar dinlendirin.
Sosu için, frambuaz, çilek, limon suyu ve pudra şekerini karıştırın. Sosu süzgeçten geçirin. Parfeleri servis tabağına ters çevirip streç filmi çıkartın. Etrafına sos gezdirin. Çilek, frambuaz ve nane yapraklarını üstüne yerleştirin.
Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV