Malzemeler
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçekyağı
1 yumurta akı -
2 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı ılık su
20 gr. yaş maya
Eritilmiş tereyağı
Beyaz peynir
Yumurta sarısı
Süt
Susam

Hazırlanışı
Poğaçanın iç harcı için beyaz peyniri rendeleyin. Unu eleyip ortasını çukur şeklinde açın. Süt, ayçiçek yağı, yumurta akı, tuz ve şekeri ilave edin. Yaş mayayı ılık suda eritip kaışıma ekleyin. Malzemeyi yumuşak kıvamlı bir hamur olarak yoğurun. Hamuru bekletmeden 8 parçaya ayırın. Her parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine fırçayla tereyağı sürüp üst üste dizin (en üstteki hamurun üzerine tereyağı sürmeyin). Kat kat dizilmiş hamurları merdaneyle 35 santim çapında açın. 8-10 tane üçgen parça şeklinde kesin. Uzun olan kenarından başlayarak uca doğru gevşek bir şekilde sarın, Yağlanmış fırın tepsisine dizip mayalanması için 1 saat bekletin. Üzerlerine çok az süt eklenerek çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet osun.


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV