Malzemeler
1 litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 ad. yumurta sarısı
160 gr. bitter çikolata
Çikolatalı gofret
Muz
200 ml krema
1 çay bardağı pudra şekeri
Çikolatalı gofret

Hazırlanışı
Bir su bardağı sütü bir kenara ayırın. Kalan süt ve şekeri bir tencereye koyun ve şeker tamamen eriyene kadar kaynatın. Ayırdığınız sütü geniş bir kaba koyun. Nişasta ve yumurta sarısını ilave edip çırpın. Nişasta tamamen eriyince karışımı tencereye ekleyin. Ara ara karıştırarak puding kıvam alıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
Çikolatayı ekleyip çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Pudingin yarısını yuvarlak bir servis kabının tabanına yayın. Üzerine yuvarlak dilimlediğiniz muzları dizin ve elinizle parçaladığınız çikolatalı gofretten serpin. Üzerine kalan pudingi ilave edin.
Süslemesi için kremayı pudra şekeri ile birlikte şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın. Kremayı pudingin üzerine gezdirin. Ufalanmış gofret ile süsleyin.
Afiyet olsun.


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV