1 litre süt
Yarım su bardağı toz
şeker
3 yemek kaşığı buğday
nişastası
1 ad. yumurta sarısı
160 gr. bitter çikolata
Çikolatalı gofret
Muz
200 ml krema
1 çay bardağı pudra
şekeri
Çikolatalı gofret
Hazırlanışı
Bir su bardağı sütü
bir kenara ayırın. Kalan süt ve şekeri bir tencereye koyun ve
şeker tamamen eriyene kadar kaynatın. Ayırdığınız sütü geniş
bir kaba koyun. Nişasta ve yumurta sarısını ilave edip çırpın.
Nişasta tamamen eriyince karışımı tencereye ekleyin. Ara ara
karıştırarak puding kıvam alıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
Çikolatayı ekleyip
çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Pudingin yarısını
yuvarlak bir servis kabının tabanına yayın. Üzerine yuvarlak
dilimlediğiniz muzları dizin ve elinizle parçaladığınız
çikolatalı gofretten serpin. Üzerine kalan pudingi ilave edin.
Süslemesi için kremayı
pudra şekeri ile birlikte şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın.
Kremayı pudingin üzerine gezdirin. Ufalanmış gofret ile süsleyin.
Afiyet olsun.