Malzemeler
4 yumurta akı
1 çay kaşığı krem tartar
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 su bardağı toz şeker
160 gr. bitter çikolata
400 ml. krema
1/3 su bardağı pudra şeker
500 gr. Çilek
Tuz

Hazırlanışı
Yumurta aklarını bir kaba alın. Bir tutam kadar tuz ekleyip katılaşıncaya kadar çırpın. Şekeri azar azar ilave edip 10 dak. daha çırpın. Krem tartarı ekleyip 2 dak. daha çırpın.
Kahveyi toz hale gelene kadar ezin ve karışıma ilave edin. Karışımı yağlı kağıt üzerine 20 cm çapında 3 yuvarlak olarak dökün. 120 derece soğuk fınnda 35-50 dak. pişirip fırından alm.
Krema ve pudra şekerini bir kaba alın. Katılaşıncaya kadar çırpın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Merenglerin arasına benmari usulü erittiğiniz çikolatayı sürün. Üzerine krema yayın ve dilimlenmiş çilekleri yerleştirin. Üzerini çilek ile süsleyerek servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun.


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV