4 yumurta akı
1 çay kaşığı krem
tartar
1 tatlı kaşığı granül
kahve
1 su bardağı toz şeker
160 gr. bitter çikolata
400 ml. krema
1/3 su bardağı pudra
şeker
500 gr. Çilek
Tuz
Hazırlanışı
Yumurta aklarını bir
kaba alın. Bir tutam kadar tuz ekleyip katılaşıncaya kadar
çırpın. Şekeri azar azar ilave edip 10 dak. daha çırpın. Krem
tartarı ekleyip 2 dak. daha çırpın.
Kahveyi toz hale gelene
kadar ezin ve karışıma ilave edin. Karışımı yağlı kağıt
üzerine 20 cm çapında 3 yuvarlak olarak dökün. 120 derece soğuk
fınnda 35-50 dak. pişirip fırından alm.
Krema ve pudra şekerini
bir kaba alın. Katılaşıncaya kadar çırpın. Bitter çikolatayı
benmari usulü eritin. Merenglerin arasına benmari usulü
erittiğiniz çikolatayı sürün. Üzerine krema yayın ve
dilimlenmiş çilekleri yerleştirin. Üzerini çilek ile süsleyerek
servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun.