4 su bardağı un
20 gr. yaş maya
Yarım su bardağı ılık
su
1 ad. yumurta
1 tatlı kaşığı toz
şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçek
yağı
100 gr. haşhaş ezmesi
Hazırlanışı
Yaş
mayayı hamur bir kaba alın. Ilık suyu ilave edip mayayı eritin.
Yumurta, şeker, tuz, ılık süt ve ayçiçek yağını ilave edip
karıştırın. Unu azar azar ilave edip hamuru yoğurun. Hamuru iki
eşit parçaya ayırın. Parçaları yufka şeklinde açın.
Üzerlerine haşhaş ezmesi sürüp dört parmak kalınlığında
olacak şekilde katlayın. Uzunlamasına ortadan ikiye bölün.
Böldüğünüz yerleri farklı yönlere bakacak şekilde burgu
şeklinde birbirine dolayın. Yağlanmış fırın tepsisine
yerleştirip üzerine ayçiçek yağı sürün. Önceden ısıtılmış
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirın.
Afiyet
olsun.