Malzemeler
4 su bardağı un
20 gr. yaş maya
Yarım su bardağı ılık su
1 ad. yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
100 gr. haşhaş ezmesi

Hazırlanışı
Yaş mayayı hamur bir kaba alın. Ilık suyu ilave edip mayayı eritin. Yumurta, şeker, tuz, ılık süt ve ayçiçek yağını ilave edip karıştırın. Unu azar azar ilave edip hamuru yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Parçaları yufka şeklinde açın. Üzerlerine haşhaş ezmesi sürüp dört parmak kalınlığında olacak şekilde katlayın. Uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Böldüğünüz yerleri farklı yönlere bakacak şekilde burgu şeklinde birbirine dolayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine ayçiçek yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirın.
Afiyet olsun.


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV