190 gr. un
Yarım su bardağı kakao
3/4 çay kaşığı
karbonat
Yarım çay kaşığı
kabartma tozu
150 gr. tereyağı
100 gr. esmer şeker
100 gr. toz şeker
3 ad. yumurta
1 çay kaşığı vanilya
60 gr. çikolata
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı kaynar
su
120 gr. sütlü damla
çikolata
1 su bardağı süt
Beyaz şeker hamuru
Tuz
Hazırlanışı
Bir kabın içinde un,
kakao, karbonat, kabartma tozu ve bir tutam kadar tuzu birbirine
karıştırın. Başka bir kabın içinde tereyağını krema
kıvamına gelinceye kadar çırpın. İçine şekerleri ekleyip
çırpmaya şekerler tamamen eriyinceye kadar devam edin. Yumurtalar,
vanilya, benmari usulü erittiğiniz çikolata ve sütü ekleyip tüm
malzeme iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edin. Malzemelrin
hepsi tamamen karıştığında kuru malzemeleri ekleyip bir spatula
yardımıyla kanştınn. Kaynar su ve damla çikolatayı ekleyip bir
spatula yardımıyla harcı söndürmeden kanştınn. 25 cm
çapındaki hafif yağladığınız kek kalıbına harcı alm.
Önceden ısıtılmış 180 derece fınnda 35-40 dakika pişirin.
Fmndan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan keki ortadan ikiye parçaya
kesin. Parçalardan farklı boyutlardaki çember kalıplarla daireler
kesin. Şeker hamurunu bir merdane yardımıyla açıp keklerin
üzerini kaplayın. Küçük olan kekin alt kısmını sütle ıslatın
ve büyük kekin üzerine yapıştırın.