Malzemeler
55 gr. tereyağı
125 gr. su
55 gr. fındık yağı
60 gr. süt
25 gr. kakao
155 gr. un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
150 gr. toz şeker
1 ad. yumurta

Ganaj İçin
200 gr. bitter çikolata
25 gr. tereyağı
120 gr. krema
55 gr. pekan cevizi

Üzeri İçin
Cevizi

Hazırlanışı
Tereyağını eritip ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Bir kapta su, fındık yağı, süt, kakao ve ılınan tereyağını karıştırın. Un, kabartma tozu, vanilyayı ilave edip karıştırın. Yumurta sarılarını iyice çırpıp karışıma ekleyerek tekrar karıştırın.
Kek harcını yapışmaz yüzeyli bir tavaya döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dak. pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ganajı hazırlamak için bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Kremayı ilave edip iyice karıştırın. Cevizi ilave edip ocaktan alın. Ganajı ılınan kekin üzerine dökün.
Afiyet olsun.


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV