Malzemeler

Tabanı için
200 gr. tereyağı
50 gr. un
100 gr. toz şeker
1-2 damla vanilya esansı

Kreması için
400 gr. krema
400 gr. labne peyniri
200 gr. şeker
2 su bardağı yaban mersini
6 yaprak jelatin

Hazırlanışı
Tabanı için tereyağı, un, toz şeker ve vanilya esansını bir kapta kum gibi olana kadar çırpın. Yağlı kağıt serili kelepçeli bir kalıbın tabanına bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıp rengi hafif kahverengi olana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Kreması için kremayı iyice kabarana kadar çırpın. Karışımdan yarım su bardağı kadar ayırıp buzdolabına koyun. Başka bir kapta labne peyniri, toz şeker ve yaban mersinini çırpıp kalan kremaya ilave edin.
Jelatinleri buzlu suya atıp yumuşayıncaya kadar bekletin. Yumuşayan jelatinleri benmari usulü eritip ılınması için bir kenara alın. Oda sıcaklığına gelen jelatinleri kremalı karışıma ilave edip karıştırın. Kanşımı soğuyan kek tabanın üzerine döküp düzleştirin. Cheesecake’inizi dondurucuya yerleştirip en az bir saat bekletin. Üzerine buzdolabında beklettiğiniz kremadan yayın. Taze yaban mersiniyle süsleyin.
Afiyet olsun.


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV