Hamuru için
2 ad. yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı
zeytinyağı
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı
kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için
2 ad. soğan
1 kahve fincanı su
250 gr. kıyma
2 ad. patates
Tuz, karabiber
Hamuru açmak için
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı
zeytinyağı
Üzeri için
2 kahve fincanı yoğurt
Hazırlanışı
Yumurtaları bir kapta
çırpın. Süt ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Un, tuz
ve kabartma tozunu ekleyin ve yoğurun. Üzerini nemli bir bezle
örtüp 30 dak. bekletin. Soğanları küp küp olacak şekilde
doğrayın. Tavaya alıp 1 kahve fincanı su ekleyin. Su tamamen
azalıncaya kadar pişirin. Kıymayı ilave edip kavurun. Tuz ve
biberi ilave edip ocaktan alın. Patatesleri haşlayıp kabuklarını
soyun ve çatalla ezerek püre yapın. Püreyi kıymaya ilave edin ve
karıştırın. Fırın tepsisine fırçayla zeytinyağı sürün.
Hamuru tekrar yoğurup ceviz büyüklüğünde 18 parçaya ayırın.
Parçaları un serptiğiniz zeminde merdaneyle 10 cm. çapında açın.
Hamurların üzerine zeytinyağı sürün. İç harcı hamurlara
dağıtıp ortadan ikiye katlayın ve yarım ay şeklinde kapatın.
Üzerlerine yoğurt sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye
ayarlı fırında 25 dak. pişirin. Afiyet olsun.