Malzemeler
1 litre süt
8 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
250 gr. çilek
3 ad. kivi
2 ad. muz
Portakal kabukları
File Antep fıstığı
Hazır ahududu sosu

Hazırlanışı
Süt, şeker ve irmiği bir tencerede orta atelte karıştırın. Kaynamaya başladığında vanilyayı ilave edin.Birkaç dakika daha fokurdatıp tencereyi ocaktan alın. Suyla ıslatılmış bir cam tepsiye tatlıyı döküp üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Ilınmaya bırakın. Buzdolabında 60 dak. bekletin. Meyveleri küçük parçalar halinde doğayın. İrmik tatlısını dilimleyin ve üzerlerine meyveleri ilave edin. Sos ve portakal kabuklarıyla süsleyin.
Afiyet olsun.


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV