1 litre süt
8 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı toz
şeker
1 paket vanilya
250 gr. çilek
3 ad. kivi
2 ad. muz
Portakal kabukları
File Antep fıstığı
Hazır ahududu sosu
Hazırlanışı
Süt, şeker ve irmiği
bir tencerede orta atelte karıştırın. Kaynamaya başladığında
vanilyayı ilave edin.Birkaç dakika daha fokurdatıp tencereyi
ocaktan alın. Suyla ıslatılmış bir cam tepsiye tatlıyı döküp
üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Ilınmaya bırakın.
Buzdolabında 60 dak. bekletin. Meyveleri küçük parçalar halinde
doğayın. İrmik tatlısını dilimleyin ve üzerlerine meyveleri
ilave edin. Sos ve portakal kabuklarıyla süsleyin.
Afiyet olsun.