• 09:00
  • E.F

Malzemeler
200 gr. margarin
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 ad. yumurta akı
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
Bir miktar galeta unu
1 ad. yumurta sarısı
Zeytinyağı

İç Harcı İçin
1 ad. patlıcan
1 ad. salçalık kırmızıbiber
1 ad. soğan

Hazırlanışı
Bir kabın içinde margarine ayçiçek yağı, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu, un ve tuzu ekleyip yoğurun. Yumuşak kıvamlı hale gelen hamuru dörde bölüp oklava ile açın. İçerisine küp küp doğrayıp zeytinyağında sotelediğiniz patlıcan, biber ve soğanlı harçtan ilave edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp galeta unu serpin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dak. pişirin.
Afiyet olsun.


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV