200 gr. margarin
1 çay bardağı ayçiçek
yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 ad. yumurta akı
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
Bir miktar galeta unu
1 ad. yumurta sarısı
Zeytinyağı
İç Harcı İçin
1 ad. patlıcan
1 ad. salçalık
kırmızıbiber
1 ad. soğan
Hazırlanışı
Bir kabın içinde
margarine ayçiçek yağı, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu, un
ve tuzu ekleyip yoğurun. Yumuşak kıvamlı hale gelen hamuru dörde
bölüp oklava ile açın. İçerisine küp küp doğrayıp
zeytinyağında sotelediğiniz patlıcan, biber ve soğanlı harçtan
ilave edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp galeta unu serpin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dak. pişirin.
Afiyet olsun.