sembusek Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un

İç Harcı İçin
250 gr. kıyma
2 ad. soğan
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Tereyağı

Hazırlanışı
Kıymayı ve soğanı bir tavada kavurun. Karabiber, pul biber ve kıyılmış maydanoz ilave erderek ocaktan alın. Hamuru için gerekli olan malzemeleri bir kabda yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 30 dak. dinlendirin. Dinlenen hamurdan bezeler koparıp oklava ile açın. Açtığınız yuvarlakları ortadan ikiye kesin ve her parçanın yarısına kıyma ekleyin. Boş kalan parçayı kıymalı kısmın üstüne kapatın ve kenarlarını parmağınızla bastırın. Tavada kızartın. Üzerine tereyağı sürün.
Afiyet olsun.


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV