1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
İç Harcı İçin
250 gr. kıyma
2 ad. soğan
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı
pul biber
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı tuz
Tereyağı
Hazırlanışı
Kıymayı ve soğanı bir
tavada kavurun. Karabiber, pul biber ve kıyılmış maydanoz ilave
erderek ocaktan alın. Hamuru için gerekli olan malzemeleri bir
kabda yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 30 dak.
dinlendirin. Dinlenen hamurdan bezeler koparıp oklava ile açın.
Açtığınız yuvarlakları ortadan ikiye kesin ve her parçanın
yarısına kıyma ekleyin. Boş kalan parçayı kıymalı kısmın
üstüne kapatın ve kenarlarını parmağınızla bastırın. Tavada
kızartın. Üzerine tereyağı sürün.
Afiyet olsun.