(8-10 KİŞİLİK)
Hamuru için
6 su bardağı un
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ufalanmış fındık
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Şerbet için su ve şekeri tencereye
alıp kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve
bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Unu büyük bir hamur
yoğurma kabına eleyip ortasını çukur şeklinde açın. Tereyağı,
ayçiçek yağı, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı
ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika
dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve
elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına
fındık parçalarını ekleyin ve hamurun iki ucunu üst üste
gelecek şekilde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip
önceden ısıtılmış 170 derece fırında iyice kızarana kadar
pişirin. Tepsiyi fırından alıp üzerine ılık şerbeti gezdirin.
Hamurlar şerbeti çektikten sonra servis yapın.