(8 KİŞİLİK)

Malzemeler
4 sarı elma
4 yemek kaşığı toz şeker
8 kare bisküvi

Krema için
tatlı tarifleri750 ml. süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı

İç malzeme için
Dövülmüş ceviz
Kuru üzüm, tarçın

Üzeri için
hindistan cevizi

Hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın. Geniş bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde yerleştirin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Elmaların yarısına gelecek kadar su ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tereyağı hariç krema malzemelerini sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Yağı ekleyip karıştırarak eritin. İç malzemeyi bir kasede karıştırın. Pİşen elmaların çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerine bir bisküvi kapatın. Bisküvi altta kalacak şekilde geniş kenarlı bir kaba dizin. Üzerlerine kremayı yayın. En üste bol hin- distan cevizi serpin. Buzdolabında 1 saat bekletin. Servis yapın.

Related Posts:

  • Karamelli Muhallebi Tarifi 6 KİŞİLİK Malzemeler Karamel için 8 yemek kaşığı toz şeker Muhallebi için 1 yumurta litre süt 3 yemek kaşığı un 8 yemek kaşığı toz şeker parça ince dövülmüş damla sakızı Hazırlanışı Karamel içi… Read More
  • Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi 8 KİŞİLİK Malzemeler 1 kg. kabuğu soyulmuş balkabağı 2 su bardağı toz şeker 1 çay bar dağı tahin 1,5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi Hazırlanışı Kabakları bir parmak kalınlığında dilimleyin. Dikdörtgen fırı… Read More
  • Bayram Bonbonları Tarifi 8-10 KİŞİLİK Malzemeler 500 gr. ceviz içi 2 su bardağı pudra şeker 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 yumurta akı 100 gr. kadayıf 30 gr. tereyağı Hazırlanışı Cevizleri mutfak robotunda çekin. Pudra şeker, limon k… Read More
  • Badem Ezmeli Sarma Tarifi 6-8 KİŞİLİK Malzemler 4 yufka 50 gr. tereyağı 1 yumurta 1 çay kaşığı toz tarçın İç harcı için 50 gr. tereyağı 1 su bardağı kabuksuz badem 1 yumurta sarısı Yarım çay kaşığı badem esansı Yarım su b… Read More
  • Kaymaklı İrmik Helvası Tarifi 8 KİŞİLİK Malzemeler 200 gr. tereyağı 80 gr. dolmalık fıstık 200 gr. irmik 4 su bardağı süt 2 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 200 gr. kaymak Antep fıstığı Hazırlanışı Tereyağını derin bir… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV