(8 KİŞİLİK)

Malzemeler
4 sarı elma
4 yemek kaşığı toz şeker
8 kare bisküvi

Krema için
tatlı tarifleri750 ml. süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı

İç malzeme için
Dövülmüş ceviz
Kuru üzüm, tarçın

Üzeri için
hindistan cevizi

Hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın. Geniş bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde yerleştirin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Elmaların yarısına gelecek kadar su ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tereyağı hariç krema malzemelerini sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Yağı ekleyip karıştırarak eritin. İç malzemeyi bir kasede karıştırın. Pİşen elmaların çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerine bir bisküvi kapatın. Bisküvi altta kalacak şekilde geniş kenarlı bir kaba dizin. Üzerlerine kremayı yayın. En üste bol hin- distan cevizi serpin. Buzdolabında 1 saat bekletin. Servis yapın.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV