(8
KİŞİLİK)
Malzemeler
4 sarı elma
4 yemek kaşığı toz şeker
8 kare bisküvi
Krema için
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
İç malzeme için
Dövülmüş ceviz
Kuru üzüm, tarçın
Üzeri için
hindistan cevizi
Hazırlanışı
Elmaların
kabuklarını soyup ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın. Geniş
bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde
yerleştirin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin.
Elmaların yarısına gelecek kadar su ekleyip iyice yumuşayıncaya
kadar pişirin. Tereyağı hariç krema malzemelerini sürekli
karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Yağı
ekleyip karıştırarak eritin. İç malzemeyi bir kasede karıştırın.
Pİşen elmaların çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun.
Üzerine bir bisküvi kapatın. Bisküvi altta kalacak şekilde geniş
kenarlı bir kaba dizin. Üzerlerine kremayı yayın. En üste bol
hin- distan cevizi serpin. Buzdolabında 1 saat bekletin. Servis
yapın.