(4-6 KİŞİLİK)
Hamuru için
4 yumurta sarısı
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yarım çay kaşığı karbonat
Un
350 gr. tereyağı
Hamuru açmak için
250 gr. buğday nişastası
İç harcı için
250 gr. ufalanmış Antep fıstığı
Şerbeti için
1 kg toz şeker
6 su bardağı su
1 tatlt kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Derin bir yoğurma kabına yumurta
sarılarını alıp hafifçe çırpın. Yoğurt, süt, ayçiçek yağı
ve karbonatı ekleyip iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyip
yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde
ettiğiniz hamuru 6 bezeye bölün. Her bezeden ceviz büyüklüğünde
10 beze hazırlayıp yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle kapatın.
Fırını 190 derecede ısıtın. Her bir bezeyi nişasta ile tabak
büyüklüğünde açın. Hepsini üst üste dizip hepsini birlikte
tepsi büyüklüğünde açın ve su bardağı ağzı ile daireler
kesin. Ortalarına 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş Antep fıstığı
ekleyin.
Yarım daire şeklinde katlayıp
kenarlarına hafifçe bastırın. Hamurlar bitene kadar işlemi
tekrarlayın. Tereyağını köpürene kadar kaynatın ve kaşık
yardımıyla tatlıların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış
fırında kızarana kadar pişirin. Şerbet için şeker 10 dakika
kaynatın. Limon suyunu ekleyip şerbeti ılınmaya bırakın.
Fırından çıkardığınız tatlılar ılınınca yine ılık
haldeki şerbeti üzerine gezdirin. Tatlılar şerbeti çekene kadar
tepsinin üzeri kapalı olarak bekletin. Servis yapın.