(4-6 KİŞİLİK)
250 gr tuzsuz lor peyniri
2 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı limon suyu
Yarım paket kabartma tozu
Şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Üzeri için
Böğürtlen
Vanilyalı dondurma
Hazırlanışı
Fırını 180 derecede ısıtın. Hamur
için gereken malzemeleri hamur yoğurma kabına alın ve iyice
karıştırıp çok yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yıldız uç
takılmış bir krema torbasına doldurup yağlanmış fırın
tepsisine aralıklı olarak ceviz büyüklüğünde sıkın. Önceden
ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından
çıkarıp soğuması için bekletin. Şeker ve suyu tencereye alıp
kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde soğumuş olan hamurların
üzerine gezdirin. 1-2 saat bekletin. Dondurma ve böğürtlenle
birlikte servis yapın.