4-6 KİŞİLİK
hamurişi tatlılar

Malzemeler
500 gr tuzsuz peynir
3 yumurta
2 su bardağı un
File badem
Yarım su bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon suyu

Hazırlanışı

Yumurtaları hamur yoğurma kabına alıp çırpın. Peyniri çatal yardımıyla ezin ve çırptığınız yumurtalara ekleyin. İrmik, karbonat ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırın. Unu yavaşça ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparın ve yuvarlayıp file bademe bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Su ve şekeri kaynatarak şerbetim hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra 2-3 damla limon suyunu ekleyin. Ocağı kapatın. Pişen hamurları şerbetin içine ekleyin. Şerbeti çekene kadar bekletin. Servis yapın.

Related Posts:

  • Hayrabolu Tatlısı Tarifi 4-6 KİŞİLİK Malzemeler 500 gr tuzsuz peynir 3 yumurta 2 su bardağı un File badem Yarım su bardağı irmik 1 çay kaşığı karbonat Yarım çay kaşığı kabartma tozu Şerbeti için 4 su bardağı su … Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV