(4-6 KİŞİLİK)

Malzemeler
500 gr tereyağı (oda ısısında)
Un
Dondurma

Şerbeti için
1 kg toz şeker
4 su bardağı su
2 dilim limon

Hazırlanışı


Yoğurma kabına tereyağını alın. Unu yavaşça ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamuryoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve kurabiye şekli vererek fırın tepsisine dizin. Su ve şekeri kaynatarak şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra iki dilim limonu ekleyip ocaktan alın. Şerbet ılındıktan sonra fırından çıkan hamurların üzerine dökün. Şerbetini iyice çektikten sonra yanında dondurmayla birlikte servis yapın.

Related Posts:

  • Milföylü Ballı Şöbiyet Malzemeler 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı irmik 1 paket milföy hamuru 150 gr. file Antep fıstığı 3 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı bal Hazırlanışı İrmik ve sütü bir tencereye alın. Muhallebi kıvamı… Read More
  • Cevizli Bülbül Yuvası Malzemeler 3 yemek kaşığı yoğurt 250 gr. Tereyağı 1 tatlı kaşığı karbonat 1 yemek kaşığı limon suyu 4 su bardağı un Şerbeti için 4 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 2-3 damla limon suyu Üzeri … Read More
  • Cevizli Kadayıf Çanakları Malzemeler 400 gr. tel kadayıf 200 gr. tereyağı Şerbeti için 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı portakal suyu 400 gr. iç ceviz Hazırlanışı Kadayıfı … Read More
  • Susam Helvası Malzemeler 1 su bardağı susam 1,5 su bardağı toz şeker Hazırlanışı Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavada rengi hafif dönünceye kadar kavurun. Ayrı bir tencerede toz şekerini ara ara karıştırarak eritin. Şeker erir erim… Read More
  • Şekerpare Tatlısı Malzemeler 125 gr. tereyağı 2 ad. yumurta Yarım su bardağı irmik 2 su bardağı un 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı kakao Şerbeti için 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı s… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV