6 KİŞİLİK

Malzemeler
115 gr. toz fındık
175 gr. tereyağı
175 gr. toz şeker
60 ml. krema
30 ml. limon suyu
1 ad. yumurta
115 gr. un
Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri İçin
Kivi dilimleri
Pudra sekeri

Hazırlanışı
Toz fındık, tereyağı, toz şeker, krema, limon suyu, yumurtalar, un ve kabartma tozunu bir kabın içine koyun. Tüm malzemeler birbiriyle karışıncaya kadar mikser yardımıyla çırpın. Hazırlamış olduğunuz harcı hafif yağladığınız yuvarlak bir kek kalıbına koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fınnda 30-35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Kivi dilimleri ile süsleyin.

Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV