6 KİŞİLİK
Malzemeler
Hamuru İçin
140 gr. tereyağı
25 gr. mısır unu
225 gr. un
1 yemek kaşığı toz
şeker
1 bir tutam tuz
1 yumurta
Üzeri İçin
200 gr. mürdüm eriği
2 çay kaşığı toz
şeker
1 tatlı kaşığı mısır
unu
1 yumurta
2 yemek kaşığı erik
marmeladı
Hazırlanışı
Tereyağı, mısır unu,
un, toz şekerve tuzu hamuru hazırlamak için bir kaba alıp mikser
yardımıyla çırpın. Yumurtayı ilave edip hızlıca yoğurun.
Hazırlamış olduğunuz hamuru streç film ile sarıp yarım saat
buzdolabında bekletin. Erikleri yarım ay doğrayıp bir kabın
içine koyun. Üzerine toz şeker ve mısır unu serpip birbirine
karıştırın. Buzdolabında dinlenmeye bıraktığınız hamuru
çıkarıp 35 cm. çapında açın. Daha önceden hazırlamış
olduğunuz yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Tepsinin
üzerine bir tatlı kaşığı mısır ununu yayın. Hamurun
kenarlarını iki parmak kalınlığında olacak şekilde ortaya
doğru katlayın. Yumurtayı çırpıp hamurun kenarlarına sürün.
Ortadaki boşluğa erik marmeladı sürüp yarım ay dilimlediğiniz
erikleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 4-0-45
dakika pişirin.
Afiyet olsun.