6 KİŞİLİK
Malzemeler
Hamuru İçin
140 gr. tereyağı
25 gr. mısır unu
225 gr. un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 bir tutam tuz
1 yumurta

Üzeri İçin
200 gr. mürdüm eriği
2 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır unu
1 yumurta
2 yemek kaşığı erik marmeladı

Hazırlanışı
Tereyağı, mısır unu, un, toz şekerve tuzu hamuru hazırlamak için bir kaba alıp mikser yardımıyla çırpın. Yumurtayı ilave edip hızlıca yoğurun. Hazırlamış olduğunuz hamuru streç film ile sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Erikleri yarım ay doğrayıp bir kabın içine koyun. Üzerine toz şeker ve mısır unu serpip birbirine karıştırın. Buzdolabında dinlenmeye bıraktığınız hamuru çıkarıp 35 cm. çapında açın. Daha önceden hazırlamış olduğunuz yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Tepsinin üzerine bir tatlı kaşığı mısır ununu yayın. Hamurun kenarlarını iki parmak kalınlığında olacak şekilde ortaya doğru katlayın. Yumurtayı çırpıp hamurun kenarlarına sürün. Ortadaki boşluğa erik marmeladı sürüp yarım ay dilimlediğiniz erikleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 4-0-45 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV