Malzemeler
1,5 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz
şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Tereyağ
5 ad. patates
1 ad. soğan
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmız pul biber
Tereyağı
Hazırlanışı
Mayayı su ve şeker ile
karıştırın. Tuz ve azar azar un ilave edip yoğurun. Üzerini bir
bez ile örterek 45 dak. mayalandırın. Patatesleri haşladıktan
sonra ezin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp kavurun. Ezilmiş
patatesi, tuzu, karabiberi ve pul biberi karıştırın. Patatesli
karışımdan parçalar koparıp yuvarlayın. Hamurdan parçalar
kopartıp içlerine patates toplarını yerleştirin ve yuvarlayın.
Unlanmış tezgahta önce elinizle sonra merdane ile inceltin.
Yapışmaz yüzeyli tavada çok az tereyağı ile önlü arkalı
kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.