Malzemeler

1,5 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Tereyağ
5 ad. patates
1 ad. soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmız pul biber
Tereyağı

Hazırlanışı
Mayayı su ve şeker ile karıştırın. Tuz ve azar azar un ilave edip yoğurun. Üzerini bir bez ile örterek 45 dak. mayalandırın. Patatesleri haşladıktan sonra ezin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp kavurun. Ezilmiş patatesi, tuzu, karabiberi ve pul biberi karıştırın. Patatesli karışımdan parçalar koparıp yuvarlayın. Hamurdan parçalar kopartıp içlerine patates toplarını yerleştirin ve yuvarlayın. Unlanmış tezgahta önce elinizle sonra merdane ile inceltin. Yapışmaz yüzeyli tavada çok az tereyağı ile önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV