3 yemek kaşığı sirke
Tuz
2 ad. yumurta
2 dilim hamburger ekmeği
1 yemek kaşığı tereyağı
2 dilim dana jambon
Hollandez sos
3 ad. yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
1/4 su bardağı bardak tereyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Üzeri için
Frenk soğanı
Hazırlanışı
Su, sirke ve tuzu bir tencere içinde kaynatın. Yumurtaları teker teker ekleyip beyazları katılaşıncaya kadar yaklaşık 3-4 dak. pişirin. Pişen yumurtaları bir kevgir yardımıyla sudan çıkartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla suyunu çektirin.
Hollandez sos için yumurta sarıları, su ve limon suyunu bir kaba alın. Kabı kaynar su dolu bir tencerenin üzerine koyun ve sürekli karıştırarak benmari usulü pişirin. Yumurtalar köpükleşmeye başladığında tereyağını ekleyip karıştırın. Tuz ile tatlandırıp ocaktan alın.
Ekmeklerin üzerlerine tereyağı sürün. Üzerlerine teflon tavada hafif kızarttığınız jambonları yerleştirin. Fazla suyunu çektirdiğiniz yumurtaları ilave edin. Hollandez sos gezdirerek ince kıydığınız Frenk soğanı ile süsleyin
Afiyet olsun.
2 Kişilik