(4-6 KİŞİLİK)


Malzemeler
75 gr tereyağı
2 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı karbonat
Yarım limonun suyu
500 gr un
1 su bardağı irmik
1 kg toz şeker
2 dilim limon
4 su bardağı su


Tereyağını eritin. Hamuryoğurma kabına alıp ılındırın. İki yumurta sarısı, yoğurt, karbonat, limon suyu ve irmiği tereyağına ekleyip karıştırın. Unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak hurma şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece firında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Su ve şekeri kaynatarak şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra limon dilimlerini ekleyerek tencereyi ocaktan alın. Şerbet ılındıktan sonra fırından çıkan hamurların üzerine dökün. Şerbetini iyice çektikten sonra servis yapın.

Related Posts:

  • Muhallebili Elma Tatlısı Tarifi (8 KİŞİLİK) Malzemeler 4 sarı elma 4 yemek kaşığı toz şeker 8 kare bisküvi Krema için 750 ml. süt 1 yumurta 3 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı tereyağı İ… Read More
  • Kuru Üzümlü Ekmek Tatlısı Tarifi (4 KİŞİLİK) Malzemeler 8 dilim bayat ekmek 1 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı yağsız süt 3 yemek kaşığı esmer şeker 2 yumurta Yarım su bardağı kuru üzüm Yarım su bardağı hindistan cevizi Üzeri için … Read More
  • Hayrabolu Tatlısı Tarifi 4-6 KİŞİLİK Malzemeler 500 gr tuzsuz peynir 3 yumurta 2 su bardağı un File badem Yarım su bardağı irmik 1 çay kaşığı karbonat Yarım çay kaşığı kabartma tozu Şerbeti için 4 su bardağı su … Read More
  • Nevzine Tatlısı Tarifi (8-10 KİŞİLİK) Malzemeler 1 kg un 1 yumurta 1 su bardağı ceviz 1 su bardağı tahin 1 su bardağı ayçiçek yağı 2 yemek kaşığı sirke 2 çay kaşığı karbonat 1 su bardağı süt 200 gr tereyağı Şerb… Read More
  • Dondurmalı Ve Cevizli Yassı Kadayıf Tatlısı Tarifi (4-6 KİŞİLİK) Malzemeler 4-6 yassı kadayıf 2 yumurta Yarım çay bardağı süt Dondurma Ceviz Şerbeti için 2.5 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu Kızartmak için 1 su bard… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV