(4-6 KİŞİLİK)
Malzemeler
3 yumurta sarısı
250 gr tereyağı
1 paket kabartma tozu
4-4.5 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
İç harcı için
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı badem içi
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
Yarım limon
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Unu büyük bir hamur yoğurma kabına
eleyin. Ortasını çukur şeklinde açın. 3 yumurta sarısını
ilave edin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, tuz ve
kabartma tozunu ekleyip orta sertlikte bir hamur elde edene kadar
yoğurun. Hamuru bir süre dinlendirin. Su ve şekeri 10 dakika
kaynatıp şerbeti hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra yarım
limonun suyunu ekleyin ve ocağı kapatın. Şerbeti soğuması için
bekletin. Ceviz, badem, Hindistan cevizi ve tarçını bir kasede
karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp
avuç içinizde yassı biçimde açın. Harçtan bir parça ekleyip
hamurun iki ucunu karşılıklı kapatın. Hafifçe sıkıp hamurları
yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı
sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Soğuttuğunuz şerbeti fırından çıkardığınız hamurların
üzerine dökün. Şerbeti çekene kadar bekletin. Üzerine Hindistan
cevizi serpip servis yapın.