(8 KİŞİLİK)

Malzemeler
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı süt
6 hazır baklava yufkası
250 gr şekerli kestane püresi
2 yemek kaşığı pudra şeker

Şerbeti için
500 gr toz şeker
1 dilim limon
2 su bardağı su
Üzeri için
Tarçın
Antep fıstığı

Hazırlanışı

Yağ ile sütü karıştırın. Üç yufkayı aralarına bu karışımdan sürerek üst üste yayın. Kestane püresine pudra şekeri ilave edip karıştırın. Yufkaları oklavaya sarıp, iki tarafından iterek buruşturun. Oklavayı çıkarıp alın. Kalan boşluğa, küçük bir kaşık yardımıyla kestane püresi yerleştirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün. Dilimleyip, üzerlerine bolca tarçın serpin. Antep fıstığı ile süsleyerek dilimleyerek servis yapın.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV