(8 KİŞİLİK)
Malzemeler
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
6 hazır baklava yufkası
250 gr şekerli kestane püresi
2 yemek kaşığı pudra şeker
Şerbeti için
500 gr toz şeker
1 dilim limon
2 su bardağı su
Üzeri için
Tarçın
Antep fıstığı
Hazırlanışı
Yağ ile sütü
karıştırın. Üç yufkayı aralarına bu karışımdan sürerek
üst üste yayın. Kestane püresine pudra şekeri ilave edip
karıştırın. Yufkaları oklavaya sarıp, iki tarafından iterek
buruşturun. Oklavayı çıkarıp alın. Kalan boşluğa, küçük
bir kaşık yardımıyla kestane püresi yerleştirin. Yağlı kağıt
serili fırın tepsisine alıp, önceden ısıtılmış 180 dereceye
ayarlı fırında pişirin. Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.
Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti
dökün. Dilimleyip, üzerlerine bolca tarçın serpin. Antep fıstığı
ile süsleyerek dilimleyerek servis yapın.