(4-6 KİŞİLİK)
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı un
Tatlı tarifleri1 su bardağı toz şeker
1 paket krem şanti
2 muz
250 gr. kadayıf
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
45 gr. Tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
Çilek
Hazırlanışı

Kadayıfı buzlukta dondurun ve soğukken ufalayın. Tereyağını tavada eritin ve ufalanmış kadayıfı ekleyip kavurun. Fındık içlerini tavada kavurun. 1 çay bardağı şekeri ilave edip 2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kadayıfa ekleyip harmanlayın. Un, 1 su bardağı şeker ve sütü tencereye alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Karışımı ocaktan alın ve krem şantıyi ilave ederek mikserle 3-4 dakika çırpın. Muhallebi ılındıktan sonra içine küçük kesilmiş muzları ekleyin. Kadayıfın yarısını cam bir kaba yayın ve üzerine muhallebinin tamamını dökün, kadayıfı da üzerine dökerek soğumaya bırakın. Çilekle süsleyip servis yapın.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV