(4-6 KİŞİLİK)
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı un
1 paket krem şanti
2 muz
250 gr. kadayıf
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
45 gr. Tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
Çilek
Hazırlanışı
Kadayıfı buzlukta dondurun ve
soğukken ufalayın. Tereyağını tavada eritin ve ufalanmış
kadayıfı ekleyip kavurun. Fındık içlerini tavada kavurun. 1 çay
bardağı şekeri ilave edip 2 dakika daha kavurmaya devam edin.
Kadayıfa ekleyip harmanlayın. Un, 1 su bardağı şeker ve sütü
tencereye alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Karışımı ocaktan alın ve krem şantıyi ilave ederek mikserle
3-4 dakika çırpın. Muhallebi ılındıktan sonra içine küçük
kesilmiş muzları ekleyin. Kadayıfın yarısını cam bir kaba
yayın ve üzerine muhallebinin tamamını dökün, kadayıfı da
üzerine dökerek soğumaya bırakın. Çilekle süsleyip servis
yapın.