(4 KİŞİLİK)

Malzemeler
400 mt süt
100 gr kuru incir
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım ceviz
İnce çekilmiş Antep fıstığı

Hazırlanışı

Kuru incirleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. Sütü tencerede ısıtın ve şekeri ekleyin. Yoğurt mayalama işlemindeki gibi parmağınızı süte batırıp dayanabileceğiniz ısıya geldiğinde doğranmış incirleri ekleyin. El blenderi ile muhallebi kıvamına gelene kadar ezin. Karışımı kaselere paylaştırın ve üzerlerini streç folyo ile kapatın. Kaselerin üzerini kalın bir bezle kapatıp oda ısısında 3-4 saat mayalanmaya bırakın. Buzdolabına yerleştirip 2 saat bekletin. Ceviz ve Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.

Related Posts:

  • Badem Ezmeli Sarma Tarifi 6-8 KİŞİLİK Malzemler 4 yufka 50 gr. tereyağı 1 yumurta 1 çay kaşığı toz tarçın İç harcı için 50 gr. tereyağı 1 su bardağı kabuksuz badem 1 yumurta sarısı Yarım çay kaşığı badem esansı Yarım su b… Read More
  • Antep Fıstıklı Baklava Malzemeler 650 gr. baklavalık un 7 ad. yumurta sarısı 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı Ayçiçekyağı 1 silme çay kaşığı karbonat Açmak için 400 gr. nişasta Şerbeti için 1.7… Read More
  • Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi 8 KİŞİLİK Malzemeler 1 kg. kabuğu soyulmuş balkabağı 2 su bardağı toz şeker 1 çay bar dağı tahin 1,5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi Hazırlanışı Kabakları bir parmak kalınlığında dilimleyin. Dikdörtgen fırı… Read More
  • Fındıklı İrmik Tatlısı Tarifi Malzemeler 2 su bardağı irmik 1 su bardağı ayçiçeği yağı 2 yumurta 125 gr margarin 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt 1 paket vanilya Aldığı kadar un Şerbeti için 1 su b… Read More
  • Meyveli İrmik Tatlısı Malzemeler 1 litre süt 8 yemek kaşığı irmik 10 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 250 gr. çilek 3 ad. kivi 2 ad. muz Portakal kabukları File Antep fıstığı Hazır ahududu sosu Hazırlanışı Sü… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV