(8-10 KİŞİLİK)
Malzemeler
1 kg un
1 yumurta
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı tahin
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı sirke
2 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı süt
200 gr tereyağı
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı pekmez
Hazırlanışı
Suyu tencereye alın ve sekeri ilave
ederek kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocağı kapatın ve
ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra pekmezi ekleyin ve karışımı
soğumaya bırakın. Tereyağını kısık ateşte eritin. Yoğurma
kabına süt, ayçiçek yağı, sirke ve eritilmiş tereyağını
alın ve yoğurun. Yumurta, tahin, karbonat ve bir miktar unu
ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ceviz ve kalan unu ekleyip yumuşak
bir hamur hazırlayın. Hamuru fırın tepsisine yayın. Çatalın
ters tarafıyla dalgalı şeritler oluşturacak şekilde hamurun
üzerine çizikler yapın. Bıçak yardımıyla kare dilimler kesin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar
pişirin. Fırından çıkardıktan 5-6 dakika sonra soğuk şerbeti
üzerine gezdirin. 1-2 saat bekletip servis yapın.