(8-10 KİŞİLİK)

Malzemeler
1 kg un
1 yumurta

1 su bardağı ceviz
1 su bardağı tahin
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı sirke
2 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı süt
200 gr tereyağı

Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı pekmez

Hazırlanışı

Suyu tencereye alın ve sekeri ilave ederek kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocağı kapatın ve ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra pekmezi ekleyin ve karışımı soğumaya bırakın. Tereyağını kısık ateşte eritin. Yoğurma kabına süt, ayçiçek yağı, sirke ve eritilmiş tereyağını alın ve yoğurun. Yumurta, tahin, karbonat ve bir miktar unu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ceviz ve kalan unu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru fırın tepsisine yayın. Çatalın ters tarafıyla dalgalı şeritler oluşturacak şekilde hamurun üzerine çizikler yapın. Bıçak yardımıyla kare dilimler kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 5-6 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. 1-2 saat bekletip servis yapın.

Related Posts:

  • Meyveli İrmik Tatlısı Malzemeler 1 litre süt 8 yemek kaşığı irmik 10 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 250 gr. çilek 3 ad. kivi 2 ad. muz Portakal kabukları File Antep fıstığı Hazır ahududu sosu Hazırlanışı Sü… Read More
  • Badem Ezmeli Sarma Tarifi 6-8 KİŞİLİK Malzemler 4 yufka 50 gr. tereyağı 1 yumurta 1 çay kaşığı toz tarçın İç harcı için 50 gr. tereyağı 1 su bardağı kabuksuz badem 1 yumurta sarısı Yarım çay kaşığı badem esansı Yarım su b… Read More
  • Fındıklı İrmik Tatlısı Tarifi Malzemeler 2 su bardağı irmik 1 su bardağı ayçiçeği yağı 2 yumurta 125 gr margarin 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt 1 paket vanilya Aldığı kadar un Şerbeti için 1 su b… Read More
  • Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi 8 KİŞİLİK Malzemeler 1 kg. kabuğu soyulmuş balkabağı 2 su bardağı toz şeker 1 çay bar dağı tahin 1,5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi Hazırlanışı Kabakları bir parmak kalınlığında dilimleyin. Dikdörtgen fırı… Read More
  • Kaymaklı İrmik Helvası Tarifi 8 KİŞİLİK Malzemeler 200 gr. tereyağı 80 gr. dolmalık fıstık 200 gr. irmik 4 su bardağı süt 2 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 200 gr. kaymak Antep fıstığı Hazırlanışı Tereyağını derin bir… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV