(4 KİŞİLİK)
8 dilim bayat ekmek
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı yağsız süt
3 yemek kaşığı esmer şeker
2 yumurta
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için
Pudra şeker
Hazırlanışı
Fırını 180
dereceye ayarlayıp fırın kabını yağlayın. Ekmeklerin
kenarlarını kesip, küçük karelere bölün. Üzerlerine tereyağı
sürün. Ekmekleri yağladığınız kaba üst üste dizin. Süt,
şeker ve yumurtaları bir kasede çırpın. Ekmeklerin üzerini bu
karışımla kaplayın. Üzümleri serpip 30 dakika bekletin. Üzerine
hindistan cevizi serpip 30 dakika pişirin. Ilınınca servis
tabağına alın, isteğe göre üzerine pudra şeker serpip servis
yapın.