Tatlı Tarifleri
(8 KİŞİLİK)

Malzemeler
4 yemek kaşığı tahin
3 şeftali 1 litre süt
Yarım su bardağı mısır nişastası
Yarım su bardağı toz şeker
File Antep fıstığı Şeftali dilimleri
Dondurma

Hazırlanışı

Kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış şeftalileri ezerek püre haline getirin. Mısır nişastası dışındaki tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırın. Kısık ateşte ısıtın. Mısır nişastasını ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin. Kenarları yüksek olan bir tepsiye doldurup üzerini bir kaşığı tersiyle düzleyin. Buzdolabında soğutun. File Antep fıstığı, dondurma ve şeftali dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Related Posts:

  • Kestane Püreli Çikolatalı Tatlı 6 KİŞİLİK Malzemeler 170 gr. bitter çikolata 450 gr. şekerli kestane püresi 4 yemek kaşığı krema 110 gr. yumuşak tereyağı 2 yemek kaşığı pudra şeker 1 paket vanilya Süslemek için Kestane şeker… Read More
  • Armut Tatlısı 6 KİŞİLİK Malzemeler 6 armut 2 su bardağı su 2 yemek kaşığı su 1 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın Üzeri için 1 yemek kaşığı file badem Nane yaprağı Hazırlanışı Armutların kabuklarını soyun. … Read More
  • Üstü çikolata Kaplı Ayvalı Tatlı 6-8 KİŞİLİK Malzemeler 3 ayva 2 çay bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1 paket vanilya Tabanı için 1 paket tuzsuz peksimet 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı sıcak su Muhallebi için 1 litre sü… Read More
  • Çilekli Güllaç Tarifi (6-8 KİŞİLİK) Malzemeler 10 yaprak güllaç 1.5 litre süt 1 su bardağı tozşeker 1 paket vanilya 500 gr çilek File badem Hazırlanışı Süt, şeker ve vanilyayı tencereye alıp kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırak… Read More
  • Fındıklı Tatlı Tarifi (8-10 KİŞİLİK) Hamuru için 6 su bardağı un 1 su bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı eritilmiş tereyağı 3 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı ufa… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV