(8 KİŞİLİK)
Malzemeler
4 yemek kaşığı tahin
3 şeftali 1 litre süt
Yarım su bardağı mısır nişastası
Yarım su bardağı toz şeker
File Antep fıstığı Şeftali
dilimleri
Dondurma
Hazırlanışı
Kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri
çıkarılmış şeftalileri ezerek püre haline getirin. Mısır
nişastası dışındaki tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırın.
Kısık ateşte ısıtın. Mısır nişastasını ilave edip
muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin. Kenarları yüksek olan bir tepsiye doldurup üzerini bir kaşığı tersiyle
düzleyin. Buzdolabında soğutun. File Antep fıstığı, dondurma
ve şeftali dilimleriyle süsleyip servis yapın.