(8 KİŞİLİK)
Malzemeler
1 su bardağı ayçiçekyağı
Yarım su bardağı su
1 su bardağı iri çekilmiş ve
kavrulmuş fındık
5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Un
Şerbeti için
2.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon
Hazırlanışı
Yoğurma kabına un hariç diğer
malzemeleri alıp karıştırın. Unu yavaşça ekleyerek yoğurun.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan
ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak şekil vererek
yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurların ortasına birer
fındık batırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında
pişirin. Su ve şekeri 10 dakika kaynatıp şerbeti hazırlayın.
Limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Sıcak hamurların
üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbeti çektikten sonra kalan
fazla şerbeti süzün. Servis yapın.