6-8 KİŞİLİK
Malzemeler
120 gr. Tereyağı
1,5 su bardağı un
4 su bardağı süt
1 paket şekerli vanilya
Üzeri için
1 paket kakaolu bisküvi
İç malzeme için
16 kayısı
1 yemek kaşığı pudra şeker
Üzeri için
Hindistan cevizi
Nane yaprağı
Hazırlanışı
Derin bir tencerede
tereyağını eritin. Unu ilave edip hafif rengi dönünceye kadar
kavurun. Şekeri ilave edip karıştırın. 1 dakika kavurup 4 su
bardağı sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. İyice
koyulaştıktan sonra ocaktan alıp üzerine 1 paket vanilyayı
ekleyip karıştırın. Bisküvileri mutfak robotundan geçirip un
haline getirin. Dikdörtgen fırın tepsisine un halindeki bisküviyi
hiç boşluk kalmayacak şekilde eşit olarak yayın. Muhallebiyi
kaşık yardımıyla üzerine alıp spatula ile yayın. Buzdolabına
kaldırıp yaklaşık 1 saat dinlendirin. Diğer yanda kayısıları
ikiye bölün. Tavaya alın. Üzerine pudra şeker serpin. Kayısılar
iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Muhallebiyi dolaptan alın.
Alttaki bisküvilere yapışması için elinizle hafifçe bastırın.
Rulo olacak büyüklükte kareler kesin. Kenar kısmına soğuyan
kayısılardan yerleştrip yavaşça rulo yapın. Servis tabağına
alın. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Üzerine hindistan
cevizi serpip, nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.