6-8 KİŞİLİK

Malzemeler
1 su bardağı süt
50 gr. margarin
3 su bardağı un
lokma tarifi1 yemek kaşığı instant toz maya
2 yemek kaşığı toz şeker
3 yumurtanın sarısı
1 tutam tuz
Meyve marmeladı

Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Hazırlanışı

Sütü ılındırın. Margarini oda ısısında yumuşatın. Unu yoğurma kabına alıp, maya, tuz, toz şeker ve ılık sütü ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek oda ısısında 1 saat beklerin. Hamuru hava kabarcıkları kalmayacak şekilde tekrar yoğurun. 3 yumurta sarısı ve margarini ilave edip yoğurun. Hamurdan yuvarlak parçalar koparıp elinizde şekil verip ortalarını parmağınızla bastırın. Ayçiçek yağını iyice ısıtın. Hazırladığınız hamurlan kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Ilınınca ortalarına birer tatlı kaşığı marmelat paylaştırıp servis yapın.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV