6-8 KİŞİLİK
Malzemeler
1 su bardağı süt
50 gr. margarin
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz şeker
3 yumurtanın sarısı
1 tutam tuz
Meyve marmeladı
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Hazırlanışı
Sütü ılındırın.
Margarini oda ısısında yumuşatın. Unu yoğurma kabına alıp,
maya, tuz, toz şeker ve ılık sütü ilave edip yoğurun. Hamurun
üzerini nemli bir bezle örterek oda ısısında 1 saat beklerin.
Hamuru hava kabarcıkları kalmayacak şekilde tekrar yoğurun. 3
yumurta sarısı ve margarini ilave edip yoğurun. Hamurdan yuvarlak
parçalar koparıp elinizde şekil verip ortalarını parmağınızla
bastırın. Ayçiçek yağını iyice ısıtın. Hazırladığınız
hamurlan kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın.
Ilınınca ortalarına birer tatlı kaşığı marmelat paylaştırıp
servis yapın.