6 KİŞİLİK
Malzemeler
Hamuru için
60 gr tereyağı
1,5 çay bardağı su
1,5 çay bardağı un
1 tutam tuz
1 yumurta
Krema için
2 yemek kaşığı pudra şeker
2 çay kaşığı gül suyu
250 gr. ahududu
Karamel için
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
Hazırlanışı
Hamuru için,
tereyağı ile suyu tencereye alın. Su kaynamaya başlayınca unu
azar azar ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Tuzla
tatlandırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurtaları ilave
edip kaşıkla iyice karıştırın. Hamuru krema sıkma torbasına
doldurup üzerine yağlı kağıt serili fırın tepsisine
aralıklarla sıkın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı
fırında 20 dakika pişirin. Hamurları fırından alıp ılınınca
ortadan ikiye kesin. Tekrar tepsiye yerleştirip aynı ısıda 5-6
dakika daha pişirin. Krema için, pudra şeker ile süt kremasını
mikserle çırpın. Gül suyunu ilave edin. Frambuazları yıkayıp
sularını süzdürün. Karamel için, şeker ve 2 yemek kaşığı
suyu tavaya alın. Kısık ateşte şeker eriyip karamelize oluncaya
kadar ısıtın. Tavayı ocaktan alıp ılındırın. Hamurların alt
parçalarını servis tabağına yerleştirin. Kremayı üzerlerine
yayıp birer frambuaz yerleştirin. Diğer hamurları üzerine
kapatıp üzerlerine karamel gezdirin. Servis yapın.