6-8 KİŞİLİK

Malzemeler
1 su bardağı buğday nişastası
1 yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağından 1 parmak eksik süt
1,5 tatlı kaşığı instant maya
poğaça tarifleri4 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için
200 gr. lor peyniri
Maydanoz

Üzeri için
Haşhaş

Hazırlanışı
Unu ve nişastayı yoğurma kabına alın ve ortasını çukur olarak açın. Yumurta, zeytinyağı, süt, maya, tuz ve şekeri ekleyip yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda açıp içine kıyılmış maydanozlu peynirli karışımdan koyup kapatın. Hamura uzun şekil verin. Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üst kısmına bıçak yardımıyla çizikler yapın. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırdığınız yumurta sarısını üzerine sürüp haşhaş serpin. Yemden mayalanmaya bırakın. Dinlenen hamurları 190 dereceye ayarlı soğuk fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV