6-8 KİŞİLİK
Malzemeler
1 su bardağı buğday nişastası
1 yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağından 1 parmak eksik süt
1,5 tatlı kaşığı instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
200 gr. lor peyniri
Maydanoz
Üzeri için
Haşhaş
Hazırlanışı
Unu ve nişastayı yoğurma kabına
alın ve ortasını çukur olarak açın. Yumurta, zeytinyağı, süt,
maya, tuz ve şekeri ekleyip yumuşak bir hamur elde edecek şekilde
yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve
avucunuzda açıp içine kıyılmış maydanozlu peynirli karışımdan
koyup kapatın. Hamura uzun şekil verin. Kapattığınız kısım
alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine
dizin. Üst kısmına bıçak yardımıyla çizikler yapın. 1 tatlı
kaşığı zeytinyağı ile karıştırdığınız yumurta sarısını
üzerine sürüp haşhaş serpin. Yemden mayalanmaya bırakın.
Dinlenen hamurları 190 dereceye ayarlı soğuk fırında üzeri
kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.